Beste Meisjes Speelgoed

LAATSTE NIEUWS

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen en advies over speelgoed

Speelgoed voor meisjes van verschillende leeftijden

Hoewel meisjes van verschillende leeftijden vaak wel typische voorkeuren hebben voor bepaald speelgoed, geeft u een meisje van 3 jaar oud toch een ander verjaardagscadeautje dan een meisje van bijvoorbeeld een jaar of 8. Om deze reden is het belangrijk om u te verdiepen in de leeftijd van het meisje aan wie u iets cadeau wilt geven. Is uw dochtertje, kleindochter, nichtje of buurmeisje nog een peuter? Verdiep u dan in wat peutermeisjes bezighoudt en waar zij mee bezig zijn. Dan weet u, wanneer u een leuk verjaardagscadeautje koopt, zeker dat het meisje waaraan u dit cadeau doet daadwerkelijk plezier heeft van hetgeen u haar cadeau geeft.

De reden dat het belangrijk is om rekening te houden met de leeftijd van het meisje waaraan u iets cadeau wilt doen, is het feit dat meisjes van verschillende leeftijden werkelijk met andere dingen bezig zijn. Dit heeft te maken met hun ontwikkeling. Jonge kinderen van onder de vier jaar ontwikkelen zich razend snel, maar zijn bezig met de ontwikkeling van andere vaardigheden dan kinderen die ouder zijn en de peuter- of kleuterleeftijd voorbij zijn. Zo kan het voor een kindje van 1 jaar oud heel interessant zijn om iets cadeau te geven dat helpt bij het leren lopen, maar is het bij een kind van 5 of 6 jaar oud juist goed om een cadeautje te geven dat een meisje stimuleert en helpt om beter te leren lezen. U ziet het: het vinden van het perfecte speelgoed voor een meisje hangt niet alleen af van het karakter van het meisje in kwestie, maar hangt ook af van haar leeftijd én de vaardigheden die zij aan het ontwikkelen is. Hoe beter u op de hoogte bent van de ontwikkeling van meisjes in verschillende leeftijdscategorieën, hoe beter uw verjaardagscadeautje zal aansluiten op de fase waarin het meisje zich op dit moment begeeft!

De ontwikkeling volgen

Wat voor soort speelgoed wilt u geven?

​En dan is er nog de vraag: wat voor soort speelgoed wilt u uw dochter, nichtje, kleindochter, buurmeisje óf het vriendinnetje van een van uw kinderen eigenlijk cadeau doen? Gaat u voor speelgoed dat puur gericht is op het hebben van plezier, of wilt u bepaalde zaken benadrukken? Kiest u liever voor educatief speelgoed waar een kind iets van leert, gaat u voor buitenspeelgoed om de motoriek en de gezondheid van een kind te stimuleren, of vindt u het vooral belangrijk dat een kind plezier beleeft aan speelgoed? Kiest u voor elektrisch speelgoed, of wilt u een kind liever stimuleren om zelf het een en ander te ontdekken en gaat u daarom voor passief speelgoed waar geen geluidjes, lichtjes of knopjes op zitten? Als u hierin duidelijke keuzes hebt gemaakt, wordt het al makkelijker om speelgoed uit te kiezen voor een meisje. U leest het al: er is ontzettend veel keuze en ontzettend veel mogelijk als u op zoek gaat naar meisjesspeelgoed. Geen zorgen! Wij helpen u hierbij.

De leukste cadeautjes voor babymeisjes

​Als u op zoek bent naar een cadeautje voor een babymeisje, is het belangrijk om speelgoed te kopen dat aansluit op de ontwikkeling waarin meisjes van deze leeftijd zitten. Speelgoed voor kinderen van deze leeftijd is vaak nog niet erg afgestemd op het geslacht; zowel jongetjes als meisjes kunnen zich prima vermaken met een mooie babygym in de box of een vrolijke rammelaar die ze kunnen vastpakken. Voor hele jonge baby’s zult u zien dat het speelgoed vaak nog erg “simpel” is. Meisjes zijn in de eerste maand van hun leven vaak nog snel overprikkeld en hebben niet veel nodig om zich te vermaken. Ze zullen vooral veel willen knuffelen en slapen. Maar hoe ouder een meisje wordt, hoe meer zij kan en hoe meer u haar kunt aanbieden om mee te spelen. Speelgoed voor baby’s van twee maanden en ouder kan al meer afgestemd zijn op de ontwikkeling van het meisje aan wie u iets cadeau wilt geven. Zo gaan baby’s na een maand of twee oefenen met het vastpakken van speeltjes en kan het leuk zijn om, voor meisjes die ongeveer twee of drie maanden oud zijn, een bijtring of een rammelaar te kopen, waarmee ze kunnen oefenen om iets vast te pakken. Ook een babygym is leuk voor baby’s van deze leeftijd, omdat het kinderen kan helpen om hun armpjes en beentje smeer onder controle te krijgen en te begrijpen dat ze met hun eigen ledematen de hangertjes aan de babygym in beweging kunnen krijgen. Voor oudere baby’s, bijvoorbeeld meisje van een half jaar oud, kan een speelkleed juist heel leuk zijn. Baby’s van deze leeftijd kunnen vaak al iets langer en beter alleen spelen en vinden het leuk om de wereld op hun buik te ontdekken. Het is dan fijn om een verjaardagscadeau te kopen dat op deze ontwikkeling aansluit. Gaat u dus een cadeautje kopen voor een meisje van nog geen 1 jaar oud? Dan is het belangrijk om te kijken hoeveel maanden zij oud is, welke vaardigheden zij op dit moment aan het ontwikkelen is en welk speelgoed hier goed bij aansluit, om haar zo tegemoet te komen in waar zij mee bezig is.

Peuterspeelgoed voor kleine meisjes

​Voor u het weet, is een babymeisje opeens veranderd in een peuter! Een peutertje dat oefent met lopen en praten! Rond deze leeftijd zijn meisjes vaak erg nieuwsgierig en meisjesspeelgoed mag hier ook op afgestemd zijn. Want wat is er leuker voor een peutertje om de wereld te ontdekken met leuk, vrolijk en uitdagend speelgoed? Als u op zoek bent naar meisjesspeelgoed voor een meisje dat in de peuterleeftijd zit, is het wel leuk om te informeren wat de interesses van dit meisje zijn. Kinderen beginnen vaak rond de peuterleeftijd voorkeuren te tonen voor bepaald speelgoed. Het ene meisje houdt heel erg van poppen, het andere meisje is stoerder en zal misschien meer interesse tonen in buiten spelen, sporten of bouwen. Weer een ander meisje zal misschien gek zijn op knutselen… Omdat meisjes van deze leeftijd al behoorlijk verschillend kunnen zijn, is het, als u op zoek bent naar een leuk verjaardagscadeau voor een peutermeisje, slim om eerst na te gaan wat de interesses zijn van het meisje. Zo weet u zeker dat uw cadeautje goed bij haar past en goed in de smaak zal vallen!

Het beste verjaardagscadeau voor een meisje in de kleuterleeftijd

​De wereld van een kleuter is volledig anders dan de wereld van een meisje in de peuterleeftijd. Als kleuter gaat er een wereld voor kinderen open. Ze gaan opeens naar school, leren samen spelen zoals ze dat nog nooit geleerd hebben, gaan oefenen met concentratie en het luisteren naar de juf, maar beginnen ook spelenderwijs te oefenen met nieuwe vaardigheden, zoals het herkennen van letters, cijfers, kleuren en vormen. Veel meisjes vinden al deze nieuwe stappen ontzettend interessant. Ze zijn trots als ze hun naam kunnen schrijven en vertellen in geuren en kleuren dat ze verschillende vormen en kleuren kunnen herkennen. Als u naar de speelgoedwinkel gaat om een cadeautje voor een meisje uit te kiezen, dan is het leuk om hierop in te spelen en meisjesspeelgoed te kopen dat past bij alle nieuwe dingen die een meisje leert. Wilt u dus een cadeautje kopen voor uw dochtertje, nichtje of een ander meisje van ongeveer 4 of 5 jaar oud? Kijk dan eens welke nieuwe dingen zij op dit moment aan het leren is en pas uw cadeautje hierop aan. Zo is een verjaardagscadeautje niet alleen leuk, maar ook leerzaam!

Cadeautips voor meisjes van 6 of 7 jaar oud

​Meisjes van 6 of 7 jaar oud worden al echte dametjes! Vaak hebben ze een behoorlijke mening over wat ze wel en niet leuk vinden en zijn ze van kleine kleutertjes veranderd in grote schoolkinderen die al een heleboel kunnen. Hoewel het soms kan lijken alsof meisjes van 6 of 7 jaar hun grootste ontwikkeling al gehad hebben – ze hebben immers geleerd om te lopen, te praten, te lezen en te rekenen – valt er voor meisjes van deze leeftijd nog ontzettend veel te leren. Niet alleen op motorisch vlak zijn meisjes van ongeveer 6 of 7 jaar nog lang niet klaar met hun ontwikkeling, maar ook op sociaal-emotioneel vlak valt er nog een hoop te halen. Het is mooi om meisjes hierin te stimuleren. Speelgoed wat samen met vriendinnetjes gebruikt kan worden, zoals bijvoorbeeld spelletjes, kan ideaal meisjesspeelgoed zijn om cadeau te geven.

Meisjesspeelgoed voor meisjes van 8 jaar of ouder

​Meisjes van 8 jaar of ouder vinden zichzelf al heel groot. Ze gaan richting de bovenbouw van de basisschool of zitten zelfs al in de bovenbouw en scharen zich hierdoor onder de “grote kinderen”. Is uw dochter, kleindochter, nichtje of buurmeisje tussen de 8 en de 10 jaar oud en wilt u een mooi verjaardagcadeau voor haar kopen? Dan zijn er ontzettend veel mogelijkheden! Meisjes van deze leeftijd weten goed wat ze wel en niet leuk vinden en hebben écht al een eigen karakter ontwikkeld. Dit maakt het makkelijker om in te schatten of een meisje bepaald speelgoed wel of niet leuk vindt; makkelijker dan wanneer een meisje nog een baby is. De speelgoedwinkels staan vol met speelgoed voor allerlei verschillende soorten meisjes. Van stoer tot lief, van poppen tot buitenspelen, er is voor ieder meisje wel een mooi cadeau te vinden!

Laat u inspireren en vind het mooiste meisjesspeelgoed!

​Bent u dus op zoek naar een mooi verjaardagscadeau van een meisje tussen de 0 en de 10 jaar? Kijk dan verder op onze website. Wij geven u tips als u op zoek bent naar meisjesspeelgoed voor een meisje tussen de 0 en de 10 jaar oud. Van rammelaars tot spelcomputers, van educatief speelgoed tot vrolijke spelletjes… er is meer dan genoeg om uit te kiezen!