Duplo Speelgoed

LAATSTE NIEUWS

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen en advies over speelgoed

lego duplo bouwplaats

Duplo grote bouwplaats

lego duplo treinset brug

Duplo treinbrug

Lekker spelen met het speelgoed van Duplo!

We kennen het allemaal en u kunt het waarschijnlijk nog uit uw eigen jeugd. Welk kind groeit er tegenwoordig niet mee op? Het speelgoed van Duplo is niet meer weg te denken uit het leven van kleine kinderen. De bouwstenen van Duplo, uitgevoerd in verschillende kleuren, soorten en maten en uitgebracht in diverse thema’s en varianten,

zijn aanwezig in vrijwel ieder huishouden met kleine kinderen. Duplo is sinds 1969 op de markt en sindsdien staan de speelgoedwinkels vol met dit fraaie speelgoed. Duplo is een variant op het minstens net zo bekende Lego. Waar Lego bestaat uit kleinere bouwstenen, kan Duplo eigenlijk omschreven worden als Lego voor kleinere kinderen; dus Lego in een groter formaat.

​Het is niet voor niets dat Duplo het al jarenlang zo goed doet in speelgoedwinkels en op online winkels waar kinderspeelgoed wordt verkocht. Deze vrolijke bouwstenen in leuke en vrolijke kleuren zijn fijn speelgoed om mee te spelen. Kinderen zijn urenlang zoet terwijl ze de mooiste bouwwerken in elkaar zetten met de stenen van Duplo. Ook wij zijn erg enthousiast over het zeer ruime assortiment van Lego Duplo en geven u graag tips voor het aanschaffen van de mooiste Duplo-cadeautjes voor uw zoontje, dochter of kleinkind! Hieronder vertellen wij u waarom wij denken dat Duplo hét cadeau is voor uw kleintje en waarom u dit vrolijke, nuttige, leerzame en uitdagende speelgoed absoluut moet aanschaffen voor uw kind. Lees gauw verder en ontdek het zelf!

Veilig spelen

​Niet al het speelgoed is veilig. Soms bevat speelgoed kleine onderdelen. Kleine onderdelen kunnen een groot gevaar vormen voor kleine kinderen van onder de 3 of 4 jaar, omdat het verstikking kan veroorzaken. Dit is natuurlijk iets waar geen enkele ouder mee te maken wil krijgen. Als u moeder of vader bent van een peutertje, weet u maar al te goed dat kinderen van deze leeftijd het liefst al hun speelgoed in hun mondje stoppen. Dit is heel natuurlijk, want door middel van voelen en proeven ontdekken kinderen de wereld. Het feit dat kinderen speelgoed in hun mondje stoppen is dus niet iets verkeerds, maar kan wel gevaarlijk zijn wanneer speelgoed kleine onderdelen bevat en het doorgeslikt kan worden, met als mogelijk gevolg dat kinderen in speelgoed stikken. Tijdens het spelen met het speelgoed van Duplo is dit gevaar er gelukkig niet. Het grote voordeel aan het speelgoed van Duplo, is het dat veilig speelgoed is. Door de grootte van de Duplo-stenen, kan dit speelgoed niet worden ingeslikt door kleine kinderen; iets wat bij de steentjes van Lego bijvoorbeeld wel het geval is (en dit maakt Lego dus ook niet veilig voor kinderen jonger dan 4 jaar). Duplo is hiermee niet alleen leuk voor de echte kleintjes vanaf een jaar of twee, maar is ook veilig speelgoed voor uw peuter. Wil hij of zij alles in zijn of haar mondje stoppen? Geen probleem, want de Duplostenen zijn groot genoeg!

Educatief speelgoed

​Natuurlijk is het heerlijk als uw kleintje lekker kan spelen met zijn of haar speelgoed. Maar zou het niet fantastisch zijn als uw zoon of dochter tijdens het spelen met zijn of haar speelgoed ook iets leert? Speelgoed dat goed aansluit op deze visie, wordt ook wel ‘educatief speelgoed’ genoemd. Educatief speelgoed is speelgoed waar kinderen niet alleen fijn mee kunnen spelen, maar waar kinderen ook iets van leren. Het speelgoed biedt kinderen dus uitdaging! Op deze manier ontwikkelen kinderen spelenderwijs eigenschappen die zij in de rest van hun leven kunnen gebruiken en toepassen. Bovendien ontdekken kinderen met educatief speelgoed dat ‘leren’ niet alleen nuttig is, maar dat het ook heel leuk kan zijn! Met Duplo kunnen peutertjes alvast oefenen met hun bouwvaardigheden en op deze manier ontwikkelt uw kleintje al snel zijn of haar fijne motoriek. Dit is belangrijk, want de fijne motoriek speelt een grote rol wanneer uw kind naar school gaat en hij of zij bijvoorbeeld gaat leren schrijven. Kortom: het spelen met Duplo is niet alleen leuk, maar ook veilig én uitdagend!

Eindeloos speelplezier

​Het coole aan het speelgoed van Duplo is dat kinderen al hun Duplo speelgoed eindeloos kunnen combineren. De Duplostenen uit de verschillende speelsets kunnen perfect worden gecombineerd en passen altijd op elkaar. Dit maakt dat kinderen graag meer en meer Duplo verzamelen, om zo nóg grotere bouwwerken te bouwen en nóg meer speelplezier hebben van hun Duploverzameling. Bovendien is Duplo op deze manier ook leuk speelgoed om kinderen te leren om samen te spelen. Door verschillende speelsets van Lego Duplo te combineren, zijn er genoeg bouwstenen voor ieder kind om mee te spelen, maar spelen kinderen toch samen met hetzelfde speelgoed. Zo leert uw zoon of dochter ook direct om speelgoed te delen en samen te spelen met vriendjes of vriendinnetjes.

Zeer goede kwaliteit

​Het speelgoed van Duplo is niet alleen leuk en biedt niet alleen urenlang speelplezier, maar het speelgoed gaat ook nog eens jarenlang mee. De kunststof blokjes zijn van een zeer degelijke en betrouwbare kwaliteit en zijn niet gemakkelijk stuk te krijgen. Doorgaans wordt er met Duplo door verschillende generaties gespeeld, omdat de bouwstenen ontzettend lang mee gaan. Geeft u uw zoon of dochter speelgoed van Duplo cadeau? Dan is de kans groot dat hij of zij de Duplostenen later doorgeeft aan zijn of haar eigen kind. Duplo kan absoluut tegen een stootje. Valt er een keer een bouwwerk van Duplo bouwstenen om? Geen probleem. De stenen kunnen het aan! Vallen de minifiguurtjes van Duplo per ongeluk een keer van de tafel? Geen zorgen. Ze zullen absoluut nog heel zijn. Dit is natuurlijk zeer belangrijk, omdat kinderen niet altijd even voorzichtig zijn. Is uw kind ook zo’n echte dondersteen die niet altijd voorzichtig met zijn of haar speelgoed omgaat? Dan bent u bij Duplo aan het juiste adres voor betrouwbaar speelgoed van een zeer hoge kwaliteit.

Speelgoed voor iedereen

​De makers van het speelgoed van Duplo denken aan alle soorten kinderen. Niet ieder kind is hetzelfde en niet ieder kind heeft dezelfde interesses. Het is daarom goed en slim van Duplo om diverse speelsets uit te brengen die inspelen op de interesses van verschillende soorten kinderen: jongens, meisjes, stoere kinderen of juist kinderen die gek zijn op schattige diertjes… het is allemaal te vinden in het zeer brede assortiment van Duplo! Of uw kind nu een echt meisje is dat van prinsessen houdt of dat u een zoon hebt die weg is van de brandweer of de politie… er zijn ontelbaar veel speelsets van Duplo te verkrijgen in allerlei verschillende soorten thema’s. Vooral online zijn er ontzettend veel mogelijkheden om te gekke speelsets van Duplo te bestellen. Van Duplo met het thema ‘dieren’ tot prinsessenspeelgoed van Duplo; u kunt het zo gek niet bedenken. Het leuke hieraan is dat u uw kind een speelset van Duplo cadeau kunt doen die aansluit op zijn of haar interesses. Zo is er voor iedereen wel iets leuks te vinden van Duplo!

Duplo voor meisjes

​Vroeger werd gedacht dat Duplo echt jongensspeelgoed was, vanwege de bouwstenen en het ontwikkelen van de bouwvaardigheid; iets waar jongens vaak sterker in zijn dan kleine meisjes. Toch heeft Duplo zich in de loop der jaren ook behoorlijk bewezen voor meisjes. Inmiddels zijn er een heleboel speelsets van Duplo op de markt gebracht met daarin mooie, roze stenen en minifiguurtjes in de vorm van prinsessen. En is uw dochter geen meisje dat gek is op prinsessen? Ook dan is er voor haar genoeg te beleven met het speelgoed van Duplo. Geef haar een doos cadeau waarin te gekke diertjes te vinden zijn, of verras haar met een coole trein die rondrijdt op een treinbaan die uw dochter zelf in elkaar kan zetten. U leest het: Duplo is zeker niet alleen speelgoed voor jongetjes, maar ook meisjes kunnen ontzettend genieten van het spelen met dit mooie speelgoed dat eindeloos bouwplezier biedt. U zult ontdekken dat uw kleine meid al gauw de mooiste verhalen verzint en urenlang met haar Duplo speelt.

Duplo voor jongens

​Jongetjes willen graag al op jonge leeftijd erg stoer zijn. Ze kijken op tegen stoere politiemannen, spelen maar al te graag met raceauto’s en fantaseren over een carrière als piloot of brandweerman. Wat is er leuker om uw zoontje speelgoed cadeau te geven dat aansluit op zijn belevingswereld en interesses?! Dat kan met Duplo. Dit coole speelgoed is er in vele varianten. Is uw zoontje weg van treinen? Geef hem dan één van de Duplo speelsets cadeau waarin stoere treinen te vinden zijn met treinbanen die uw zoontje zelf kan neerleggen. Is uw neefje weg van leeuwen en tijgers? Misschien is de Duplo speelset van de dierentuin dan wel iets voor hem! Wilt u uw zoontje spelenderwijs meer leren over vliegtuigen, vliegvelden en piloten? Geef hem dan één van de Duplo-dozen waarin allerlei vliegtuigjes zitten, zelfs inclusief bagage check-in, zodat uw kind tijdens zijn spel leert hoe het eigenlijk werkt als hij met het vliegtuig op vakantie zou gaan. Wat voor jongetje uw zoon ook is: er is altijd wel speelgoed van Duplo dat aansluit op zijn karaktertje en zijn interesses!

Disney-Duplo

Als u kinderen hebt, bent u natuurlijk ook bekend met verschillende Disneyfilms. Van Cars tot Planes en van Mickey Mouse tot Donald Duck… Disney heeft al jarenlang echte helden gecreëerd die een grote rol kunnen spelen in het leven van kinderen. Kinderen die vaak Disneyfilms kijken, kunnen eindeloos gefascineerd raken door de figuren in de film. Duplo speelt in op deze leuke Disneyfiguren en heeft diverse speelsets geproduceerd waarin deze tekenfilmfiguren terug te vinden zijn. Zo is er Duplo van Mickey en Minnie Mouse, voor de echte liefhebbers! Ook van de nieuwe Disneyfilms in animatievorm zijn verschillende speelsets gemaakt, zoals Duplo van de bekende films Cars, Toy Story en Planes. In deze speelsets vindt uw kind de minifiguren uit de film. Uw zoon of dochter kan op deze manier zelf Disneyfilms naspelen of juist zijn of haar eigen verhaal verzinnen rondom de minifiguurtjes. Hiermee prikkelt en stimuleert u de creativiteit van uw kind. Welke avonturen zouden de figuren beleven in de wereld van uw zoon of dochter?!

Fan van Duplo? Koop het snel!

​Bent u net zo overtuigd als wij en wilt u uw zoon, dochter, kleinkind, neefje of nichtje echt een mooi cadeau geven voor zijn of haar verjaardag? Twijfel dan niet langer en kies een cadeau uit het ruime assortiment van Duplo. Of u nu kiest voor echt meisjesspeelgoed in de vorm van een Duplo speelset vol prinsessen of dat u liever gaat voor iets stoers, zoals Duplo met dieren, een brandweerauto of misschien een trein… uw kleintje zal u ongetwijfeld dankbaar zijn als hij of zij het cadeaupapier van de Duplodoos af haalt. Wat een speelplezier zal uw zoontje of dochtertje hebben. Hij of zij zal de mooiste bouwwerken in elkaar zetten en zal u verbazen met creativiteit en vindingrijkheid tijdens het spelen met de Duplo. Twijfel dus niet langer en kies die ene mooie doos vol Duplostenen waar uw kind van gaat genieten. Wij wensen u nu alvast veel plezier bij het geven!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen en advies over speelgoed